Hvorfor familierådgivning

Hos Alff finder du en professionel vejleder eller certificeret terapeut – enten til dig selv eller hele din familie. Vi har bred erfaring med alle slags familier eller enkeltpersoner, som ønsker støtte til at skabe forandringer. Vores faglige viden indenfor områder som bl.a. børns udvikling, liv med diagnoser, mistrivsel i sorg, ensomhed, konflikter og familiers unikke samspilsmønstre kan danne rammen om en fælles proces, hvor du, din partner eller hele familien får hjælp til enighed om noget, I sammen vil blive bedre til.

Helt grundlæggende antager vi, at hvis ét familiemedlem mistrives, så kan alle i familien rammes, for den kærlighed og tilknytning vi oplever i familien, er en kraftig energi, som ikke altid frembringer den fred, glæde og tryghed, som vi ønsker.

Familierådgivning til private

Det er ganske normalt at familier bliver udfordret af forskellige daglige udfordringer. Det vigtige er ikke at undgå de ting, der udfordrer eller at lære sine børn at undertrykke sine følelser for omverdens skyld. Det væsentlige er, hvordan forældre lykkes med at bevare deres overblik, og være tro mod deres grundlæggende værdier i pressede situationer. Når forældre mislykkes og mister deres overblik – og det sker for langt de fleste – så vækker det som regel nogle gamle og væmmelige følelser, og det kan medføre en følelse af utilstrækkelighed og fiasko som forældre.

Helt grundlæggende er det nødvendigt at forældre lykkes med tage deres personlige ansvar for dem selv, før det er dem muligt at tage et bevidst ansvar for fællesskabet. Det samme gælder for børnene – men de skal lige lære det, og det gør de bedst ved at deres forældre gennem handlinger viser dem hvordan det gøres.

Det er sådan grundtonen i familien skabes – og grundtonen er den måde ens familie er sammen på. Det er måden familiens medlemmer taler sammen, hjælper hinanden, viser kærlighed, slapper af, interesserer sig for hinanden og udtrykker deres følelser overfor hinanden på.

Al den tid vi bruger sammen med vores nærmeste, er værdifuld og uerstattelig – derfor er det vigtigt at den tid føles godt.